Siperium KVKK Çözümü

Siperium yazılımı sayesinde Microsoft Office, PDF, resim dosyalarında, MS Outlook ve Office 365 de, Database yazılımlarınızda yer alan kişisel verileri bulup raporlamak, silmek veya anonimleştirmek sorununa çözüm bulabileceksiniz. Silme ve Anonimleştirme eylemi her platformda çalışmamaktadır. Örneğin Resim dosyası içindeki bir kişise veririn silinmesi veya anonimleştirilmesi gibi.

KVKK ( Kişisel Verileri Koruma Kanunu ) kapsamındaki kişisel veriler nelerdir sorusu son zamanalarda epeyce karşı karşıya kaldığımız bir soru.

Kişisel Veriler Nedir ?

Aşağıda ki başlıklarda KVKK kapsamındaki kişisel verileri görmektesiniz.

  • T.C. kimlik numarası

  • Cep telefonu numarası

  • Kredi kartı bilgileri

  • Banka hesap bilgileri

  • E-posta adresi

  • Mezuniyet belgesi

  • Tebligat adres bilgisi

  • Diploma

  • Ad, soyad, cinsiyet, doğum yeri - tarihi

  • Sabit iş telefon numarası

  • Kimlik bilgileri (nüfus cüzdanı, ehliyet...)

  • SGK numarası

  • Fotoğraf Özgeçmiş bilgisi

  • Sertifika

  • SGK işe giriş ve çıkış bildirgesi

  • Varsa öğrenci belgesi

Listede verilmiş olan tüm kişisel verilerde temelde bir kişi olması gerekiyor ve bu kişinin koyu renkle yazılı olan kişisel verileri minimumda var olması gereken bilgilerdir. Bir kişi diploma sahibi olabilir ama bu diplomanın verilebilmesi için TC kimlik numarası şarttır. Ya da SGK kaydı oluşması için de aynı şekilde birey TC kimlik numarası gerekmektedir. Bu nedenle aslında koyu renkle ifade edilen bilgiler en temel bilgilerdir.

PDF, Şifrelenmiş PDF, WORD, Excel, CSV, Text formatındaki dosyaların içerisinde işletim sisteminden bağımsız olarak,

T.C. kimlik numarası, Cep telefonu numarası, Kredi kartı bilgilerini ;

  • Arayıp bulabilir,

  • Raporlayabilir,

  • Kalıcı Olarak Silebilir,

  • Dosyaları taşıyabilir

  • Share Admin özelliği ile son kullanıcı makinası üzerinde aramaları ve silme işlemlerini ajansız yapabilir.

Tarama yaptığınız tiff formatındaki dokümanların da içinde kişisel veri olup olmadığı kontrol edilebilmektedir ve istenirse bu dosyaları da başka bir dizine taşıyabilmekte ve silebilmektedir.

Ayrıca çeşitli resim formatındaki dokümanların da içinde kişisel veri olup olmadığı kontrol edilebilmektedir ve istenirse bu dosyaları da başka bir dizine taşıyabilmekte ve silebilmektedir.

Siperim Data Analyzer;

  • Hedef dosyalarınızı tarayabileceği gibi, opsiyon olarak sadece değişen dosyalarınızı da tarayabilir

  • Admin paylaşımları ile uzaktan tarama (Administrative Shares) yapabilir.

  • HTML,XML,ODF,Tar, Rar, ARJ, CPIO, Dump, Zip, 7Zip, Gzip, BZip2, XZ, LZMA, Z ve Pack200 v.b. formatlarda veri taraması

  • OCR ile JPEG,PNG,TIFF v.b. formatlarda veri taraması

  • PDF dosyalarında OCR ile veri taraması

  • Kelime bazlı tarama yapabilir

  • Aynı anda birden fazla kelime taranabilir

  • Regex bazlı tarama yapabilir

  • Aynı anda birden fazla regex tarayabilir.

  • Kolay kullanıcı arayüzüne sahiptir,

  • Kullanıcı bazlı yetkilendirmeye sahiptir,

  • Esnektir ve script ve batch içinden kullanılabilir,

  • Komut satırından çalışabilir,

  • Kendi zamanlayıcısı ile belirli periyotlarda (her saat , 2 saatte bir vb..) devamlı

çalıştırılabilir,

  • Microsoft task scheduler ile çalıştırılabilir.

Bununla birlikte Uyumsoft, Sugaar CRM ve benzeri CRM yazılımları, Logo, Mikro ve benzeri muhasebe yazılımları, SAP ve Wokcubebenzeri iş akışı yönetim yazılımları ile birlikte Mssql,Oracle,Mysql, PostgreSql, SQLlite, H2 veritabanları ve bunları kullanan uygulamalarda T.C. kimlik numarası, Cep telefonu numarası, Kredi kartı bilgileri arayıp bulan ve istenirse içerisinde kişisel veri geçen dosyaları silebilen, içinde kişisel veri geçen veritabanı alanlarını silebilen ve PST dosyalarında bulduğu mailleri raporlayan bir KVKK uygulamasıdır.

Ayrıca PST/OST Dosyalarında

T.C. kimlik numarası, Cep telefonu numarası, Kredi kartı bilgileri,

  • Arayıp bulabilir,

  • Raporlayabilir,

Dosya taramada yapılan silme ve taşıma işlemlerinin raporlarının imzalı olarak saklanmasını sağlar.

Bu paket; hizmet temelli gelişkin özelliklerin aktive edilmesini sağlayan ek hizmetler paketidir.

GERÇEK ZAMANLI KİŞİSEL VERİ KONTROLÜ

Siperium gerçek zamanlı dosya tarama modülü ile dosya sunucuları ve sunucularda on binlerce dosyayı periyodik olarak taramak yerine dosyalar oluştuğu anda veya değiştiği anda o dosyaların içine bakmak sureti ile hem tekrar tekrar dosyaları tarama ihtiyacınızı en aza indirger hem de dosya sunucusunda tarama yapana kadar bulunması ve bir iz kaydı oluşturması gibi istenmeyen durumların daha oluşmadan önlenmesini sağlar.

AYNI DOSYALARIN KOPYASINI BULUR

Eğer bilgisayarınızda aynı dosyanın birden çok kopyası bulunuyor ve siz bu kopyaları silip yalnızca o dosyadan bir tane bulundurmak ,sabit sürücüden de boş alan kazanmak istiyorsunuz. Bu modül ile aynı dosyaarı tek kopya olarak tutmanız mümkün

OFFICE365

Ofice365 maillerde kişisel veri arayıp raporlayabilir ve silebilir.

MERKEZİ RAPORLAMA (RAPORLARIN VERİ TABANINA YAZILMASI)

Birden fazla sunucuya kurularak yapılan taramalar ve işlemler ve diğer bütün tarama raporları merkezi bir mysql veri tabanına yazılacak şekilde ayarlama yapılabilir.

SIEM INTEGRATION

Scroll to top